Så kan modeföretag minimera sin klimatpåverkan

Klimatberäkning
mode hybrid modeföretag

I vår film har vi tagit upp olika case på hur modeföretag redan i design-stadiet kan arbeta för att minimera sin klimatpåverkan. Läs mer och se filmen nedan.

Vi har vid flera tillfällen arbetat med design-team på olika modeföretag kring hur de kan arbeta för att reducera produkters klimatpåverkan under hela livscykeln. Under Modeveckans ”Mode Hybrid” (ett innovations- och hållbarhetsevent) berättade vi om dessa samarbeten.

Se filmen där man tar upp bra exempel på hur företag inom mode redan i design-stadiet kan arbeta för att minimera sin klimatpåverkan. Bland annat hur små ändringar i plaggets design samt val av råmaterial kan leda till markanta reduktioner i dess klimatpåverkan.

 

Relaterade artiklar