Traveller Buss gör det enkelt för sina kunder att klimatkompensera

Kundexempel
traveller buss territoriella

Vi har träffat Traveller Buss som tar klimatfrågan på allvar. De har ett strukturerat arbete enligt den internationella miljöstandarden ISO 14001 och har sedan 2013 uppmuntrat sina kunder att klimatkompensera.

Hej Vladimir Colovic! Du arbetar som marknadsansvarig på Traveller Buss, varför erbjuder ni klimatkompensation till era kunder?
I grund och botten handlar det om ett engagemang i dessa frågor och en vilja att ”dra vårt strå till stacken”. Vi har märkt en kraftigt ökad efterfrågan av miljövänliga transporter de senaste åren varpå de flesta bussbolag med självinsikt har börjat marknadsföra sig som ”miljövänliga” för att de har vissa bussar som går på biodiesel. Vi har valt att göra det på ”riktigt”. Även vi kör bussar på biobränsle och vi har en av marknadens modernaste busspark som motsvarar dagens högt ställda miljökrav, men så länge verksamheten har en viss negativ effekt på miljön är klimatkompensation via CDM-projekt för oss helt rätt väg att gå.

Vad har ni för mål med ert klimatarbete?
På lång sikt vill vi bli en helt klimatneutral verksamhet. På kort sikt vill vi bana väg för ett djupare miljötänk i hela branschen. Alla vi har ett ansvar för vårt eftermäle.

Vad får kunden för någonting då de väljer att klimatkompensera?
En bättre produkt helt enkelt. Det är så billigt att göra rätt för sig att klimatkompenseringen säljer sig självt. Kunder som väljer att klimatkompensera hos oss får även en gång om året en sammanställning på hur mycket de har klimatkompenserat för.

Vi har märkt en kraftigt ökad efterfrågan av miljövänliga transporter de senaste åren

Hur kommunicerar ni om att man kan klimatkompensera sin resa?
Här finns det mycket mer att göra. Hittills har vi skrivit om det på vår hemsida och vi informerar våra kunder på möten samt när de vill boka en buss.

Vad kostar det att klimatkompensera en resa med er?
Det är svårt att säga då vi inte har fasta busslinjer vi kör, men väljer en kund att boka en buss för 50 personer Stockholm – Göteborg kostar inte klimatkompensationen mer än någon enstaka krona per person.

Relaterade artiklar