Goldmann vid styret

Arkiv
mattias goldmann parisavtalet tider exportprodukt

Tricorona Climate Partners tidigare medarbetare Mattias Goldmann, nu vd för tankesmedjan Fores och nyligen utsedd till ”Mäktigast i Hållbarhetssverige”, tar plats i Tricorona Climate Partners styrelse.

 

– Ska vi klara klimatmålen vi enades om i Paris, måste vi höja klimatambitionerna, här hemma såväl som ute i världen. Men alla kommer inte att bli fossilfria eller sluta flyga redan imorgon, då har klimatkompensation en viktig roll. Det vill jag gärna vara med att lyfta fram, säger Mattias.

Mattias utvecklade tidigare utsläppsminskande projekt i östra Afrika, bland annat Solvattens soldrivna vattenrening, och har sett vilken nytta klimatkompensationen kan göra.

Själva klimatnyttan är tredjepartsverifierad och tryggad, och bra projekt skapar dessutom nya jobb, hälsan förbättras, jämställdheten stärks och den biologiska mångfalden skyddas.

Så klimatkompenserar Mattias själv då?

Ja, jag kompenserar allt jag gör och förvånas faktiskt över de som tror att klimatkompensation bara är till för flygresor – alla utsläpp, oavsett utsläppskälla, ska minimeras och det som finns kvar bör kompenseras.

Relaterade artiklar