Exempel på hur vi på Tricorona hanterar vår klimatpåverkan

Om Atmoz
hanterar klimatpåverkan

Nu när året börjar närma sig sitt slut är det alltid nyttigt att se tillbaka på det år som gått och vilka åtgärder och resultat ens verksamhet har åstadkommit.

Vi på Tricorona Climate Partner jobbar mot vår vision att alla företag och organisationer ska ta sitt klimatansvar. Men utöver vår kärnverksamhet, vad gör vi egentligen själva? Nedan listar vi några enkla klimatvänliga åtgärder som vi gör och som vi hoppas kan inspirera andra.

Läs mer: Tricorona skänker fem procent av sin vinst till Amazon Watch

En av grundpelarna är så klart vår klimatberäkning. Denna ligger som grund för de aktiviteter vi gör och självklart beräknar vi vår egen klimatpåverkan. Då vi under året flyttade till nya energieffektivare och mer aktivitetsbaserade lokaler har vår klimatpåverkan sjunkit då vi i våra nya lokaler delar på bland annat konferenslokaler och kontorsmaterial, såsom kopiator och kaffemaskin, med andra företag.

Samtliga av våra anställda låter bilen stå och går, cyklar eller åker kollektivt till jobbet. På så vis släpper vi inte ut massa partiklar och avgaser som bidrar negativt till den lokala och globala luftkvaliteten. Vi delar även ut lånekort på Stockholm City Bikes till våra anställda som de kan nyttja under säsongen april till oktober.

All mat och representation som vi står för är 100 % vegetarisk.

Vi klimatkompenserar för hela vår verksamhet genom högkvalitativa Gold Standard-projekt.

Vi har även satt ett Science Based Target.

Nu vet ni, och vi, lite mer om vad vi idag gör för klimatet. Det ger oss en morot att under nästa år ytterligare förbättra vår klimatpåverkan och vidta ännu större åtgärder för en hållbar framtid.

Relaterade artiklar