Nytt projekt: Barangay, vindenergi i Filippinerna

Klimatkompensation
barangay

Barangay är en av de första förnybara energiprojekten i Filippinerna och syftar till att minska landets beroende av importerade miljöskadliga bränslen. Barangay är certifierat både som VER-projekt och Gold Standard och finns nu i vår portfölj.

Fossila bränslen står för mer än 70% av energin i Filippinerna där även 12% av invånarna saknar tillgång till el. Användandet av förnybar energi från Barangay reducerar årligen CO2 e-utsläppen med ca. 149 445 ton.

Projektet har ett eget CSR-program för att stödja kommunerna och samhället i provinsen Illocos Norte och Laoag stad till hållbar utveckling. 350 000 agohoplantor har planterats, träd på 50 hektar har återplanterats i området Brgys och projektet delar årligen ut högskolestipendium till ungdomar i området.

För invånarna i Pagudpud, Bangui, Burgos, Pasuquin och Bacarra anordnas försörjningsutbildning där gödsel och frön doneras för att ge bättre förutsättningar för odling och därmed försörjning. Över 400 invånare har nu fått jobb tack vare projektet.

Vi på Tricorona Climate Partner är stolta över att fortsatt få jobba med projekt som kombinerar tydlig klimatnytta och hållbar utveckling.

Vill du veta mer om det här projektet? Kontakta oss!

Relaterade artiklar