Natur & Kultur ska bli Sveriges första klimatneutrala förlag

Kundexempel
natur & kultur NOK

Natur & Kultur har i flera år arbetat med att minska sin klimatpåverkan och klimatkompenserar för utsläpp med hjälp av oss på Tricorona Climate Partner.

Natur & Kultur har sedan 2015 beräknat klimatpåverkan från verksamheten, arbetat med att reducera utsläppen och klimatkompenserat för kvarvarande utsläpp. Nu år 2020 tar de klivet till att bli Sveriges första klimatneutrala förlag tillsammans med oss på Tricorona Climate Partner!

– Jorden är på väg mot tre graders uppvärmning och utsläppen minskar inte alls i tillräcklig takt, vare sig i Sverige eller globalt. Alla sektorer behöver bidra till att lösa klimatkrisen och Natur & Kultur vill leda omställningen i förlagsbranschen, säger Per Almgren, vd för Natur & Kultur.

Den standard som idag finns för klimatneutrala verksamheter heter PAS 2060 och Natur & Kultur följer givetvis denna för sin klimatneutralitet. Den rapport som styrker deras klimatneutralitet kommer även att finnas tillgänglig publikt vilket standarden också kräver.

Vi på Tricorona Climate Partner har mångårig erfarenhet av att hjälpa företag, kommuner och andra verksamheter att komma framåt i klimatarbetet. Vi sätter bl. a. strategier, hjälper till med klimatberäkningar och erbjuder klimatkompensation. Vi utgår från den etablerade standarden GHG-protokollet i våra beräkningar. Kontakta oss idag för ett kostnadsfritt möte!

Läs mer om Natur & Kulturs klimatarbete. 

Relaterade artiklar