4 saker vi vill fortsätta med 2021

Arkiv
fortsätta

Något vi kan konstatera är att pandemin har tvingat oss att ändra våra vardagsrutiner och arbetssätt i olika stor utsträckning. Misstolka oss inte – corona har fått stora negativa konsekvenser för vården, individen och samhället i stort. Men vi kan ändå se några effekter vi gärna vill ska stanna, för klimatets skull!

1. Hemarbete

Det har nu visat sig att vi kan jobba minst lika effektivt hemma som på kontoret¹. Att fortsätta arbeta hemifrån vid behov, eller några dagar i veckan, framöver vore därför inte alls fel. Vi spar in tid på pendling och kan arbeta från egna förutsättningar. Se dock till att du har en riktig arbetsstation även hemma och att boka in regelbundna onlinefikor med kollegorna.

2. Digitala möten

Något vi lärt oss under 2020 är konsten att hålla möten, seminarier och utbildningar digitalt. Teams, Zoom, Youtube live…. Allt lämpar sig inte digitalt, men ett initialt möte med en eventuell kund eller samarbetspartner kan passa minst lika bra digitalt som öga mot öga. Dessutom spar man mycket pendlingstid.

3. Mindre flygande

Okej, att anta att folk slutar flyga även när pandemin är över är kanske att hoppas på för mycket. Men tänk vad bra det skulle vara om trenden av minskat flygande kunde hålla i sig och bli en norm. Om vi kunde resa mindre, prioritera tåget som färdmedel och uppskatta närområdet lite mer.

3. Hemestrandet

Vi har blivit tvungna att skippa utlandssemestern och hålla oss i närheten där vi bor. Men hur fint är det egentligen inte i Sverige? Det är lätt att bli hemmablind men faktum är att Sverige drar till sig mycket turister och har mycket att visa upp, allt från vackra skogar och storslagna naturupplevelser till gamla byar och fina stadsmiljöer. Låt oss fortsätta uppskatta vårt närområde!

Fler fördelar med att jobba hemifrån:

  • Det skapar mindre stress och frustration eftersom vi slipper resa till jobbet under rusningstrafik. Den tiden kan istället tillbringas med familjen, vara ute i naturen eller unna sig välbehövlig återhämtning på soffan.
  • Du kan jobba i pyjamasbyxor utan att någon vet.
  • Du slipper släpa matlådor till jobbet var och varannan dag eller springa och köpa mat mitt i lunchrushen – planera in storkok som vanligt så har du färdiga matlådor i kylen. Dessutom är fika och kaffe är aldrig långt borta!

Relaterade artiklar