Vi skänker fem procent av vinsten från 2021 till Läkare utan gränser 

Om Atmoz
Läkare utan gränser

Atmoz Consulting består av eldsjälar som både arbetsmässigt och privat gör allt vi kan för att minska klimatpåverkan och göra världen bättre.

Vi drivs av en övertygelse att företag kan förändra världen med ett ambitiöst klimatarbete. Sedan 2020 skänker vi fem procent av vår vinst till välgörande ändamål, detta år går pengarna till Läkare utan gränser

År 2020 tog vi beslutet att skänka fem procent av vår potentiella vinst till välgörande ändamål. Beslutet vart pengarna ska gå bestämmer medarbetarna genom en omröstning. 2021 skänkte vi 85 000 kr till Amazon Watch och deras arbete för att skydda regnskogen och främja ursprungsbefolkningars rättigheter i Amazonasregionen.

När det var dags för årets omröstning hade vi nyligen nåtts av den hemska nyheten att Ryssland invaderat Ukraina. Kriget var ett faktum och miljontals människor var på flykt. Som så många andra företag frågade vi oss: vad kan vi göra?

Vår grundfilosofi med de fem procent vi skänker årligen är att det ska relateras till de globala målen, specifikt mål nummer 13, “bekämpa klimatförändringarna”. Efter oroligheterna under våren har vi dock insett att vi aldrig kommer att nå de övriga hållbarhetsmålen om vi inte också når mål nummer 16, “Fredliga och inkluderande samhällen”. Därför har vi valt att donera 99 000 kr till Läkare utan gränser.

Initiativet att donera en del av vår vinst kom från oss medarbetare förra året. I år känns det extra bra i magen att veta att ens arbete omvandlas till konkret hjälp för de människor i Ukraina vars vardag rasat sönder och samman, säger Lisen Edwardsson, marknadskoordinator på Atmoz Consulting.

Läkare utan gränser är en medicinsk humanitär organisation som räddar liv och lindrar nöd. De är på plats i Ukraina och andra krigsdrabbade länder. Vi hoppas att vårt bidrag kommer göra skillnad där det behövs som mest. Och parallellt med det mot ett bättre klimat för hela planeten och dess invånare.

Läkare utan gränser

Relaterade artiklar